Cateva cuvinte despre grafologie

Cu posturile din aceasta categorie voi incerca sa expun cateva idei generale legate de grafologie, care este stiinta/arta analizarii personalitatii umane, in functie de trasaturile scrisului de mana a individului. In mare parte ele provin din cartea „Handwriting analysis”, din care va iesi o mica sinteza, cat si din alte parti mai putin importante.

In primul rand, cand ne referim la scrisul de mana, trebuie sa stim ca acesta este un act inconstient. In momentul in care scrii, nu te gandesti la cum creionezi literele, ci te gandesti la ce anume scrii, mana miscandu-se aproape „singura”. Desigur, nu este un reflex cu care ne nastem, ci se dezvolta si incepe a intra in inconstient odata cu inceperea scolii, cand invatam sa facem bastonase… Totodata, din miscarea fina a muschilor, coordonata de acest inconstient si rezultata cu srisul de pe foaie, se pot citi multe trasaturi de personalitate, emotiile din momentul respectiv, trasaturi intelectuale si asa mai departe.

Grafologia s-a dezvoltat acum ceva vreme, prin analiza miscarilor musculare ale unui numar mare de subiecti, si corelate cu diverse elemente de personalitate ale acestora. Astfel, au rezultat tipare/semnificatii, din ce in ce mai precise cu trecerea timpului, ajungandu-se ca astazi, un bun grafolog sa poata cunoaste multe detalii ale unei persoane necunoscute, dupa numai o analiza de cateva minute.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s